Snoepbeleid

Snoepen op school?

Nee. Op onze school is snoepen niet toegestaan. Niet in de school, niet op het schoolplein en ook niet tijdens het overblijven. Het was even wennen aan het nieuwe snoepbeleid, maar inmiddels zijn de afspraken heel gewoon geworden.

Geef de kinderen geen snoep mee naar school maar gezonde voeding, zoals: fruit, groente (kerstomaatjes, komkommer, worteltjes, reepjes paprika), gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen, vijgen, dadels), volkoren brood, rijstwafels, soepstengels, popcorn, kaas, melk, water, thee, ongezoet vruchtensap.

Ongezond en dus niet toegestaan op school zijn: produkten met chocolade, snoep, chips, koolzuurhoudende frisdranken inclusief light producten, gesuikerde yoghurtdrankjes zoals fristi, chocomel, ice tea.

Heel af en toe, bijvoorbeeld met Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval, Pasen en de Pie & Pow-dag,verzorgt de school een kleine snoeptraktatie.

Als je jarig bent !! Dan is er feest! Het uitdelen van een aardigheidje is een leuke traditie geworden, die ook leuk moet blijven: te grote en te dure traktaties kunnen medeleerlingen (en hun ouders) in verlegenheid brengen en wekken bovendien verkeerde verwachtingen ten aanzien van een volgende traktatie. Laten we het samen leuk houden.

Dat geldt ook voor het uitdelen van snoep: liever niet. Met een beetje creativiteit en moeite zijn er genoeg leuke alternatieven te bedenken