Verkeersveiligheid

Verkeerveiligheid:

Parkeren

Het wordt steeds drukker bij school in de ochtend- en middagspits en dat leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties. Om dit te voorkomen, willen we een paar regels afspreken:

- parkeer de auto bij voorkeur op het kerkplein
- niet parkeren op de stoep of op het voetpad
- niet parkeren op de hoeken van de straat
- niet stoppen op de verkeersdrempel
- niet fietsen over de stoep

De politie controleert regelmatig.

Help de verkeersbrigadiers bij hun werk:
- stop de auto niet voor of nabij de schoolingang of bij een oversteekplaats; dat is onoverzichtelijk voor de brigadiers
- oversteken alleen samen met de brigadier:
dat geldt voor de kinderen maar zeker ook voor de ouders (je geeft tenslotte zelf het goede voorbeeld)
- volg de instructies van de brigadier altijd op!
- stuur de kinderen hoogstens tien minuten voor aanvang naar school.

Verkeersbrigadiers

Elke dag, vier keer, in weer en wind - en gelukkig ook wel eens in de zon - staan de mannen en vrouwen van de verkeersbrigade klaar om kinderen en ouders veilig te laten oversteken. De verkeersbrigadiers worden geassisteerd door kinderen van groep 8. De verkeersbrigade kan altijd nieuwe mensen gebruiken. Dus vaders, moeders, opa's, oma's: meld je aan, al is het maar voor één tijdstip in de week. Alle beetjes helpen.

Coördinatie verkeersbrigadiers: Mike van Duurling

Bemande oversteekplaatsen:

- Redemptielaan, tegenover de school: ouder en jeugdbrigadier (alleen ochtend en na school)

Met de fiets naar school

Hiervoor hebben we maar één regel en die heeft te maken met de beperkte ruimte voor de fietsenstalling: je mag alleen met de fiets naar school komen, als je verder dan tien minuten lopen van school woont (Latourlaan en verder, Vroenhovenweg en verder, Pomerollaan en verder, Tongerseweg vanaf huisnummer 235 en verder, Daalhof en Belfort). Gebruik van de onoverdekte fietsenstalling gebeurt op eigen risico. De school en/of de stichting Mosalira is niet verantwoordelijk voor eventuele schade en/of diefstel.

Let op:

de Mgr. Vranckenstraat (het pad waaraan de kleuterklassen liggen) is een voetpad! Geen fietspad en zeker geen parkeerplaats.

seef-logo
imagesCAOUF9D1