Klimaat

Veel mensen beseffen dat de sfeer waarin een kind moet opgroeien van groot belang is om een volwaardig mens te worden. Wij willen dat uw kind heel veel leert en elke dag met plezier naar school gaat. Wij werken aan een fijne sfeer in de klassen en de leerkrachten doen er alles aan om uit uw kind te halen wat erin zit. Daarbij speelt u als ouder een belangrijke, stimulerende rol. Wij proberen de kinderen zaken als verdraagzaamheid, behulpzaamheid en de kunst van het luisteren naar een ander inhoud te geven. Iedereen die zich thuis voelt bij onze manier van werken en omgaan met kinderen is welkom op onze school. De sfeer in de school is veilig en vertrouwd. Elk kind komt tot zijn recht. Wij zijn alert op discriminatie en pesten en werken vooral aan het voorkomen ervan. En als het dan toch eens een keer de kop op steekt grijpen we direct in. Ook vertellen we de kinderen steeds weer dat er regels gelden op school. Orde en regelmaat zorgen er voor dat er ruimte en aandacht voor elk kind is. Natuurlijk wordt er wel eens een kind gestraft, maar we steken veel meer energie in het belonen van goed gedrag.