Artikelindex

De MR (Medezeggenschapsraad)

Basisschool Petrus & Paulus heeft zoals iedere school verplicht is, een Medezeggenschapsraad (MR). De MR praat mee over alles wat met de school te maken heeft. Ouders, leerlingen en personeel kunnen via de MR invloed uitoefenen op het beleid van de school.

Samenstelling MR

De MR op onze school bestaat uit zes leden.
Drie leden worden gekozen uit en door de ouders, drie leden worden gekozen uit en door het personeel van de school.
Jaarlijks kunnen er verkiezingen worden gehouden voor één of meer plaatsen in de MR.

Schooljaar 2016-2017:

Teamgeleding: Silvy van Oostrum, Ton Franssen en Yvonne Meex

Oudergeleding:  Manja Janssen (penningmeester).

De MR gaat ongeveer zes keer per jaar samen met de directie in overleg over belangrijke schoolzaken zoals het vaststellen of wijzigen van het schoolreglement, de vakantieregeling, het personeelsbeleid, het formatieplan van de school, het financieel toezicht, huisvesting, de verkeersveiligheid rond de school enz.

Vergaderingen MR

De vergaderingen van de MR zijn openbaar, dus iedereen is als toehoorder van harte welkom!
De vergadering vindt plaats vanaf 19.30 uur in de lerarenkamer van onze school.

MR-vergaderingen schooljaar 2016-2017 zijn gepland op:

28 september 2016, 15 november 2016, 17 januari 2017, 14 maart 2017, 9 mei 2017, 27 juni 2017, 6 juli 2017

Notulen:

pdf2016.04.19.pdf

pdf2015.11.17.pdf

pdf2015.10.01.pdf

pdf2015.09.01.pdf

Vragen

Heeft u als ouder een vraag, opmerking of zijn er onderwerpen die u op de agenda wilt zetten of wilt u gewoon eens een vergadering bijwonen, dan kunt u ons per mail bereiken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)of spreek één van de MR-leden aan op het schoolplein.

Huishoudelijk reglement:

huishoudelijk_reglement_MR.pdf

Jaarverslagen:

pdfMR_jaarverslag_2015_2016.pdf

pdfMR_jaarverslag_2014-2015.pdf

Momenteel zijn er geen vacatures.

De GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad)

Uit iedere MR van de aan de Stichting MosaLira aangesloten scholen wordt een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) geformeerd die als taak heeft de gang van zaken met het bevoegde gezag te bespreken. De GMR heeft veel overeenkomsten met de MR voor een individuele school. De GMR volgt het beleid dat geldt voor meerdere, of alle scholen van MosaLira.

Meer informatie over de GMR vindt u op de website www.mosalira.nl.