OR en ouders

Artikelindex

OR-leden schooljaar 2018-2019

De ouderraad van Petrus & Paulus bestaat uit max. 15 leden, die door de ouders worden gekozen. Elk jaar treden reglementair leden af en zijn er verkiezingen. De ouderraad beheert de ouderbijdrage en organiseert, samen met school, tal van activiteiten: het schoolreisje, de sinterklaasviering, carnaval op school, de kerstviering, de lenteactiviteit, enz. Naast deze activiteiten is de ouderraad ook actief op andere terreinen. Als klankbordgroep voor de directie, het team en de medezeggenschapsraad bijvoorbeeld. Ook speelt de ouderraad een actieve rol bij verschillende actuele thema's.

De ouderraad is als volgt samengesteld:

Voorzitter: Denise Tilman
Secretaris: vacature
Penningmeester: Elsa Bollen

Leden
Nicole van Dongen, Manolita Hermse, Colette Duchateau, Nathalie Janssen, Vivianne Bomgers, Eveline van Thoor, Debbie Quodbach, Francien Reijnders, René Kierkels, Pascalle Pasmans

Hulp van de ouders

Als school krijgen we sommige dingen niet voor elkaar, die we wèl belangrijk vinden: geen mensen, geen tijd, geen geld, andere prioriteiten... We hebben bovendien ook niet overal verstand van. Op een vaste, kleine groep van enthousiaste ouders doen wij regelmatig een beroep.

Gelukkig hebben we een enorme achterban. Honderden mensen die – net als wij – willen dat hun kinderen op een goede, leuke, veilige, prettige en gezellige school zitten. Allemaal mensen die vader, moeder, oma, opa zijn, maar die daarnaast ook werken, hobby’s en interesses hebben, ervaring hebben opgedaan, die een mening hebben, verstand van zaken... Kennis en ervaring waar we graag gebruik van willen maken. We hebben regelmatig ‘vacatures’ voor ouderhulp. Maar misschien heeft u zelf wel een idee, of wilt u eens praten over wat u zou kunnen doen. Loop even binnen. Hulp is altijd welkom. U kunt zich aansluiten bij de bestaande groepen (voor meer informatie zie hieronder; contactpersonen vindt u in de adressenlijst achterin).

Maar ook individuele initiatieven zijn welkom. Voorlezen, helpen met lezen, ondersteuning bij thema’s: wie kan er nou beter vertellen dat het snoepbeleid echt zinvol is dan een tandarts? En er is vast een dierenartsassistente die op dierendag iets kan vertellen. En ongetwijfeld zijn er ouders lid van een zaate herremenie: laat je horen tijdens de carnavalsviering.

Zo maar wat voorbeelden: ouderparticipatie hoeft niet altijd te betekenen dat je twee middagen in de week ‘vastzit’. Het heeft veel meer te maken met betrokkenheid en interesse! Eén ding is overduidelijk: de kinderen vinden het geweldig!

Leesouders

Leren lezen en beter leren lezen is vooral ook een kwestie van vaak oefenen. Leesouders in groep 3 en 4 komen één keer per week in de klas om in kleine groepjes – en soms individueel – met de kinderen te lezen.

Overblijfouders

Steeds meer kinderen gaan tussen de middag niet meer naar huis om te eten. Een vast team van overblijfkrachten zorgt ervoor dat de kinderen de boterhammetjes die ze van thuis meenemen, op eten. Dat gebeurt in de aula. Eerst zijn de kinderen van groep 1 tot en met 4 aan de beurt om te eten. En daarna de grotere kinderen. De rest van de middagpauze wordt gebruikt om lekker te spelen – liefst buiten - en bij te kletsen. Kortom: om even te ontspannen.

Luizenbrigade

Hoofdluis is een plaag die zeer hardnekkig kan zijn en helaas nog steeds vaak voorkomt. Door regelmatig de haren van alle kinderen te controleren, proberen we de plaag enigszins in de hand te houden. De luizenbrigade voert – vooral na de vakanties - de controles uit. De leerkrachten informeren indien nodig de ouders.