Schooltijden
maandag-dinsdag-donderdagochtend: van 08.30 - 12.00 uur
maandag-dinsdag-donderdagmiddag: van 12.40 - 15.00 uur
woensdag en vrijdag: van 8.30 - 12.30 uur
De inlooptijd 's ochtends is om 8.20 uur.
De inlooptijd tussen de middag is 12.40 uur.
De speelplaatsen gaan om 8.15 uur open en ook de verkeersbrigadiers starten dan met hun werk. Stuur uw kinderen daarom niet te vroeg naar school. Bij de eerste bel, vijf minuten voor het begin van de les, mogen de kinderen naar binnen. Als de tweede bel gaat beginnen de lessen.
Verlofaanvraag
Mag mijn kind op vakantie buiten de schoolvakanties?
Vanaf 5 jaar moet uw kind elke schooldag naar school. U mag daarom alleen tijdens de schoolvakantie op vakantie met uw kind. Kan dit niet door uw werk? Dan kunt u vrij vragen bij de directeur van de school. Dit kan maar 1 keer per jaar en voor maximaal 10 schooldagen. Voorwaarde is dat u een werkgeversverklaring bij het verlofformulier indient dat u niet tijdens de schoolvakanties vrij kunt nemen.
Voorwaarden voor vrij buiten de schoolvakanties
Uw kind kan uitsluitend vrij krijgen als:
U door uw werk niet tijdens de schoolvakanties op vakantie kunt. Omdat u bijvoorbeeld seizoensgebonden werk doet, of dan piekdrukte heeft op uw werk;
Uw vakantie niet in de eerste 2 weken na de zomervakantie valt;
Uw vakantie niet langer duurt dan 10 schooldagen.
Toestemming vragen
U kunt vrij vragen voor uw kind bij de schooldirecteur. Dit moet u schriftelijk doen en uiterlijk 8 weken voordat u op vakantie gaat. Ook moet u hiervoor een verklaring van uw werkgever hebben. Daarin staat dat u niet op een ander moment op vakantie kunt gaan. De schooldirecteur beslist dan of uw kind vrij krijgt van school. Als het om langer dan 10 dagen gaat, beslist de leerplichtambtenaar.
Aanvraagformulieren:
Invulbaar:
KC Wolder vakantieverlof buiten schoolvakantie invulbaar.pdf
KC Wolder vakantieverklaring werkgever-zelfstandige invulbaar.pdf
Printversie:
KC Wolder vakantieverlof buiten schoolvakantie.pdf
KC Wolder vrijstelling schoolbezoek andere gewichtige omstandigheden 10 dagen of minder.pdf
KC Wolder vakantieverklaring werkgever-zelfstandige.pdf
Niet eens met beslissing
Krijgt u geen toestemming om buiten de schoolvakantie op vakantie met uw kind te gaan? En bent u het niet eens met deze beslissing? Dan kunt u schriftelijk bezwaar maken bij degene die de beslissing heeft genomen. Meestal is dit de directeur van de school.
Vrij bij bijzondere omstandigheden
U kunt ook vrij vragen voor uw kind bij bijzondere omstandigheden. Bijvoorbeeld bij belangrijke familiegebeurtenissen, zoals een begrafenis of huwelijk.
Voor meer info klik op deze link
Huiswerk
Vanaf groep 4 krijgen de leerlingen op gezette tijden huiswerk. Begin van het nieuwe schooljaar, deelt de leerkracht mee op welke dag(en), welk huiswerk meegegeven wordt. We geven het werk zoveel mogelijk een week van tevoren op, zodat de kinderen zelf de tijd kunnen bepalen wanneer ze het werk maken of leren. In de lagere groepen geven we slechts zeer incidenteel werk mee naar huis. Dit kan wanneer een leerling ziek is geweest en op verzoek van de ouders.
Lichamelijke opvoeding
De leerlingen van groep 1 t/m 8 hebben wekelijks tweemaal drie kwartier lichamelijke opvoeding in onze ruime gymzaal aan de Tongerseweg. Deze lessen worden gegeven door een vakleerkracht bewegen. Het is noodzakelijk dat uw kind gymkleding draagt tijdens deze lessen. Dat kan een dun bloesje of T-shirt zijn, een dunne korte sportbroek en sportschoenen. Niet toegestaan: gewone schoenen en sportschoenen met zwarte zolen. De kinderen nemen hun gymspullen aan het begin van de week mee naar school en aan het eind van de week gaan ze weer mee naar huis om gewassen te worden.
Overblijven
Steeds meer kinderen gaan tussen de middag niet meer naar huis om te eten. Een vast team van overblijfkrachten zorgt ervoor dat de kinderen de boterhammen die ze van thuis meenemen op school kunnen opeten. Dat gebeurt in de aula en in de kleutergroepen. De rest van middagpauze wordt gebruikt om lekker te spelen en om bij te kletsen – liefst buiten. Kortom: om even te ontspannen. De kosten voor het overblijven is €1.00 per keer.
Veilig van en naar school
Het wordt steeds drukker bij school in de ochtend- en middagspits en dat leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties. Om dit te voorkomen, willen we een paar regels afspreken:
- Respecteer de verkeersbrigadiers en geef het goede voorbeeld aan uw kind.
- Parkeer de auto bij voorkeur op het kerkplein.
- Parkeer nooit op de stoep of op het voetpad
- Parkeer ook niet op de hoeken van de straat.
- Stop niet op de verkeersdrempel.
- Fiets op straat en loop en wandel op het voetpad.
- Parkeer en stop niet bij een gele streep.
We weten dat de politie de laatste jaren steeds vaker controlerend optreedt, ook in onze wijk. Als de politie een overtreding constateert, dan lopen de kosten al gauw op tot 100 euro.
Kriebelbrigade
Hoofdluis komt helaas vaker voor en kan erg hardnekkig zijn. Door regelmatig de haren van alle kinderen te controleren, proberen we alles enigszins in de hand te houden. De luizenbrigade/ de kriebelbrigade
voert, na vakanties, controles uit. Een leerkracht of een ouder van de kriebelbrigade informeert u als ouder als er actie ondernomen moet worden.
Luizencapes
Helaas een noodzakelijk kwaad. Aangezien de kans op hoofdluizen een stuk kleiner wordt door het
gebruik van luizencapes, is een luizencape wenselijk! Ze zijn voor € 2,- te koop bij de conciërge (zolang de voorraad strekt).
Bibliotheek
Onze schoolbibliotheek is geopend op diverse momenten per week. De leerlingen komen op deze dagen in kleine groepjes naar de bieb om in alle rust te lezen en boeken te lenen. De boeken die de leerlingen lenen zijn bedoeld voor gebruik in school. Zo heeft iedereen een goed boek voor het leeskwartier waar elke schooldag mee start.
De kleutergroepen lenen ook al boeken. Zij komen om de week naar de bibliotheek. Er staan dan, heel uitnodigend, al diverse boeken uitgestald waaruit een keus gemaakt kan worden. Ze gaan alleen met
een boek zitten, of kunnen samen met klasgenoten een boek bekijken en bespreken. Ook wordt er voorgelezen door biebouders en vaak volgen er leuke en leerzame gesprekken. In elke kleutergroep staat nu een boekenbak vol prentenboeken.
De oudervereniging
De oudervereniging van Petrus & Paulus bestaat uit max. 15 leden, die door de ouders worden gekozen.
De oudervereniging beheert de ouderbijdrage en organiseert, samen met school, tal van activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het schoolreisje, de sinterklaasviering, carnaval op school, de kerstviering, de lenteactiviteit, enz.
Medezeggenschapsraad (MR)
De MR bestaat uit vijf leden: twee ouders en drie teamleden.
Het beleid van een school vormgeven en uitvoeren is steeds meer een taak van ouders, leerkrachten, directie en bestuur samen. Alle onderwerpen die op een school van belang zijn, komen in de MR aan bod. Mocht u een bepaald onderwerp graag behandeld zien, dan kunt u dat via de MR aankaarten. De MR informeert ouders onder andere via de nieuwsbrieven van school.
De Medezeggenschapsraad is als volgt samengesteld:
Namens de ouders:
Denise Lejeune
Tim Spoelstra
Annemerie Künn
Stan Swaen
Namens de leerkrachten:
Jack Debruijn, leerkracht 1/2A
Nona Verkoijen, leerkracht groep 5A
Anisa Coels, leerkracht groep 4B
Schoolgids
Schoolplan
Schoolondersteuningsprofiel
M.R. notulen
Notulen-MR-vergadering-2024-09-04.pdf
Notulen-MR-vergadering-2024-07-01.pdf
Notulen-MR-vergadering-2024-06-04-.pdf
Notulen-MR-vergadering-2024-05-14.pdf
Notulen-MR-vergadering 3 april 2024.pdf
Notulen MR vergadering maart 2024.pdf
Notulen MR vergadering 6-2 2024.pdf
Notulen MR vergadering 11-12-2023.pdf
Notulen MR vergadering 7-11- 2023.pdf
Notulen MR vergadering 12-10- 2023.pdf
Notulen MR vergadering 3 juli 2023.pdf
Notulen MR vergadering 5 juni 2023 vastgesteld.pdf
Notulen MR vergadering 9 mei 2023 vastegesteld.pdf
Notulen MR vergadering 6 april 2023 vastgesteld.pdf
Notulen MR vergadering 7 maart 2023 vastgesteld.pdf
Notulen MR vergadering 9 februari 2023 vastgesteld.pdf
Notulen MR vergadering 8 december 2022 vastgesteld.pdf
Notulen MR vergadering 8 november 2022 vastgesteld.pdf
Notulen MR vergadering 10 oktober 2022.pdf
Notulen MR vergadering 14 juli 2022.pdf
Notulen MR vergadering 10 mei 2022.pdf
Notulen MR vergadering 12 april 2022.pdf
Notulen MR vergadering 22 maart 2022.pdf
Notulen MR vergadering 15 februari 2022.pdf
Notulen MR vergadering 14 december 2021.pdf
Notulen MR vergadering 2 november 2021.pdf
Notulen MR vergadering 12 oktober 2021.pdf
Notulen MR vergadering 15 juni 2021.pdf
Notulen MR vergadering 13 juli 2021.pdf
Notulen MR vergadering 18-5-21.pdf